Ajuta indexarea la Google

Ai creeat un site in urma cu mai mult de o luna si te-ai fi asteptat ca Google sa il indexeze destul de rapid. Cu toate astea, spre dezamagirea ta, siteul nu a fost inca indexat. Cand scri numele siteului tau in motorul de cautare Google, nu apare nimic. Asta este chair frustrant pentru ca inseamca ca siteul tau nu poate fi gasit de catre utilizatorii de internet.

Ce pot sa fac ca sa fiu indexat mai repede?

Multi zic sa iti inscrii siteul la Google. Din pacate, asta nu da rezultate caci Google este prea ocupat. Deci ai putea la fel de bine sa uiti despre inscriere linkului in formularul Google pentru ca nu are sa te ajute de loc si poate chiar sa iti dauneze.

Ce poti, atunci , sa faci pentru a fi indexat repede de Google? Exista cateva lucruri pe care poti sa le incerci, destul de eficient, si care te pot ajuta sa ai siteul indexat in mai putin de 24 ore.

Metoda #1: Un link pe un alt site existent
Precum am mentionat, linkurile catre siteul tau sunt extrem de importante pentru a fi listat in Google. Ele maresc probabilitatea ca un paianjen/spider sa iti viziteze siteul, acest lucru ducand la listarea si pozitionarea siteului in motoarele de cautare. Dar fiind la inceput, poate sa fie extrem de dificil sa obtii asemenea linkuri pentru ca siteul tau este inca necunoscut. De aceea, trebuie sa incerci alte modalitati pentru a face asta.

O cale usoara este sa te inscrii intr-un forum al unui site cuoscut si sa incepi sa postezi. Nu trebuie sa faci o multime de posturi, doar cateva posturi de calitate vor fi de ajuns. Pune un link catre siteul tau in semnatura. Spiderii motoarelor de cautare il vor observa imediat.

O alta cale este sa te duci la un blog cunoscut si sa postezi un comentariu. Aici trebuie sa ai grija ca sa nu iti faci comentariu sa para ca e spam. Scrie un comentariu inteligent si semneaza-te ceva in genul œwww.siteulmeu.com. Astfel proprietarii blogurilor vor sti ca nu esti doar un bot ci o persoana normala careia ii pasa de subiectul blogului.

Metoda #2: Creeaza un blog extern
Blogurile sunt foarte apreciate de Google asfel incat sunt foarte repede indexate. Un post intr-un blog poate sa fie indexat de google in mai putin de 24 de ore. Poti folosi un site gratuit ca blogspot.com si sa creezi un blog acolo. Poti scrie cateva posturi si cateodata sa lasi un link catre siteul tau in ele. Cu putin noroc, siteul tau va fi indexat de motorul de cautare google destul de repede.

Metoda #3: Adauga un blog siteului tau.
Adaugarea unui blog siteului tau poate sa fie mult mai eficient decat creearea unui blog extern sau chiar postarea de mesaje in forumuri. Folosind WordPress-ul iti ofera posibilitatea sa adaugi un blog siteului tau repede si usor. Poti adauga apoi cateva posturi de calitate ( neparat cu incluziune de anumite cuvinte cheie ). Deoarece Google iubeste blogurile si le indexeaza rapid, te poti astepta ca blogul tau sa fie bagat in seama si implicit si siteul tau, foarte repede. Aceasta este cea mai eficienta metoda de a fi indexat repede, deci nu o ignora.

De ce functioneaza aceste metode?
In primele doua cazuri, obtii multe linkuri catre siteul tau. Asta inseamna ca atunci cand Google iti viziteaza siteurile si observa un link catre siteul tau pe ele, se vor duce si la siteul tau si il vor indexa. Linkurile, imbunatatesc intotdeauna pozitionarea in motoarele de cautare pentru ca sunt mai multe sanse pentru spideri/paianjeni sa iti viziteze siteul. Asa ca nu ignora aceste linkuri si rolul lor in indexarea mai rapida a siteului tau.

A treia metoda este eficienta deoarece Google indexeaza blogurile mai repede decat siteurile normale. Prin adaugarea unui blog siteului tau, iti deschizi siteul pentru a fi indexat de google mai repede decat o fac ei in mod normal. Asta este probabil cea mai importanta metoda, asa ca asigura-te ca o sa o folosesti corect.